Λίμνη Κερκίνης

Λίμνη Κερκίνης

Η Λίμνη της Κερκίνης είναι ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στις Σέρρες. Είναι ένας σπάνιος υδροβιότοπος ο οποίος προστατεύεται από διεθνές συνθήκες  και από ειδικό νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα. Είναι ένα σπάνιο μέρος που η φήμη για την μοναδική φυσική ομορφιά του έχει ξεπεράσει εδώ και αρκετές δεκαετίες τα ελληνικά σύνορα. Κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες επισκέπτονται την μοναδική λίμνη Κερκίνη μαγεμένοι όλοι τους από την μοναδική ομορφιά της.

Η παρόχθια βλάστηση με παραποτάμια δάση από άγριες ιτιές, τα νούφαρα που επιπλέουν σε έκταση χιλιάδων στρεμμάτων, η μεγάλη ποικιλία ψαριών, τα βουβάλια που κολυμπούν στα ήσυχα νερά της λίμνης, αλλά και ο υπέροχος ορίζοντας από τα ορεινά συγκροτήματα του όρους Μπέλλες και των Κρουσίων, χαρίζουν στο τόπο μια γοητεία μοναδική.

Η λίμνη προσφέρει της ιδανικές συνθήκες παρατήρησης πουλιών. Σήμερα είναι ένα από τα καλυτέρα μέρη της Ευρώπης για φυσική παρατήρηση 300 περίπου ειδών, σπάνιων και προστατευμένων που ζουν και αναπαράγονται εδώ. Δεν είναι τυχαίο που επιστήμονες και ερασιτέχνες από όλο τον κόσμο μας επισκέπτονται κάθε χρόνο για τις μελέτες τους.

Στην περιοχή του υγροτόπου Κερκίνης υπάρχει ο μεγαλύτερος πληθυσμός βουβαλιών της χώρας. Εκτρέφονται κυρίως για το κρέας τους το οποίο μπορεί να βρει κανείς σε κρεοπωλεία και εστιατόρια της περιοχής και δευτερευόντως για το γάλα.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.fragmakerkinis.gr/lake-kerkini/kerkini.html